Makan Time !

Selamat tengahari kepada makcik-makcik yang berada kat dapur sekarang nie . Haa . tak lupa jugak kat pakcik-pakcik sekalian (: ehem ! makcik oii!! masak pe hari nie ? nak sikit boleh ? hee .ngade je lebih aku nie . HAHAHA .


scroll ke bawah kejap
-
-
-
-
-
-
-


ohoi ! nampak tak nampak tak ? tak nampak aku sumbat nanti dengan sudu tu . *jahatkan aku* HAHA
Tu menu yang aku makan malam tadi . Maggi tomyam . Rasanya not bad lah . Tak sia-sia aku order semalam.



Haa . nia lah Fatin, housemate aku . Sambil makan pun tersenyum-senyum lagi . Bagus  sebab bagi kerjasama time nak snap pic kau . hehe




ntah masa bila plak si Fatin ni snap pic aku . Tengah-tengah syok nak makan ada plak orang snap kan. Terasa macam artis plak aku nie . HAHA .




oke . dah tamat pun cerita untuk kali nie .aku nak makan jap . lapow weyh . 
tata !

#OhMyGucci !


*google image*


Assalamualaikum ! jawab jangan tak jawab . hee :D 

cerita hari nie . Aku dengan housemate pergi jenjalan kat Kuala Terengganu . Niat asal nak cari kasut untuk pergi kuliah nanti . Cari punya punya cari takde jugak yang berkenan. Hai susah betul lah kalau takde mall kat sini . Nak cari barang pun susah . Last-last kteorg decide nak pergi Mydin jelah . Tu je pasaraya besar kat sini .

Pergi Mydin pon beli barang-barang dapur . #OhMyGucci ! aku beli barang dapur . HAHAHA . biasalah anak dara kan *peace* Beli barang dapur pun dekat RM100 gak duit aku melayang kat Mydin tu. Duit mengalir macam air . Deras je keluar . Ketaq tangan nie nak bayar tadi . HIHIHI .

Nak dijadikan cerita masa beratur kat kaunter tu sempat plak Fatin tanya soalan yang agak pelik kat aku.
 " Ieyra camne agak nye kalau kau kahwin dengan Mat Bangla ? Means bukan yg hitam nie yang handsome sikitlah"  OME ! No way ! tak terlintas kat dalam otak aku nie . HAHAHA . Funny kawan aku nie . boleh tanya soalan tu kat aku . Taste aku pun kat orang melayu je .Mana nak letak Si Syawal tu . Ada gak yang meraung nanti bila aku cari Abang Lala *Mat Bangla* HAHAHA .

Oke ! walau apapun, #MySyawal tetap dihati . *jiwang plak* HEHEHE . Hey korang ! Doakan kami k . Biar jodoh kami berkekalan hinggan akhir hayat . aminnnn ...




oke . wassalam :)

Buka Semangat Baru !


*google image*

New sem new hope . Close all the past story . Seriusly, boleh buatkan aku nightmare je . HAHA .  So, hari nie aku pergi ke poli untuk buat pendaftaran baru  untuk sem nie (sem 6) . Kali nie aku kena amik 2 final exam . oke ! kena buat betul-betul . tak nak jadi macam sem lepas .

Kau nak menangis air mata darah sekalipun tak guna tau . Salah kau sendiri . *marah diri sendiri* --'
New sen new story . Bila kawan-kawan aku cerita pasal result masing-masing aku terus jadi bad mood . Seriusly aku sakit hati .  Yeah , salah aku sendiri yang malas sangat sem nie . dulu bukan main lagi kau bolot kan . HAHA *menangis dalam ketawa*

Pengalaman mengajar kita erti kematangan . Based on last sem aku baru celik mata dan sedar perihal semua classmate aku . Baru aku tahu, kebanyakkan daripada mereka semuanya hipokrit belaka  *sorry*  . Tapi nak buat macammana kan , menda dah lepas pun . Kalau kau kenang pun buat kau sakit hati je kan . Much more better kau  focus dengan kau punya study je .

oke ! stop membebel untuk hari nie . tunggu new story dari aku k (:





My Comeback !

hye guys ! opss ! salam mana ? hee :D dah lama kan aku tak update blog nie . fuhh *tiup habuk* hahaha . Dah bersawang pun . Kenapa ek aku lama tak update blog ? *tanya diri sendiri* Malas ? ye la kot . Sibuk pun ada gak sebenarnye .
Sekarang aku lebih focus kat twitter je . eh ! jom lah follow aku ME *follow tau* sekarang nie aku pun dah masuk semester baru . Selamat Tinggal Semester 5 . Kenangan paling pahit pernah aku rasa masa sem 5 tu . Tersangat DOWN aku .Seriusly . Ntah lah . aku harap sangat sem 6 *tak sabar nak habis* nie aku dapat buat sebaik mungking  . catch up balik apa yang telah aku campak kan dulu . aishh . teruk betul aku sem 5 tu .
Oke dah . stop pasal sem5 . now nak story pasal my holiday . Oh no ! Our Holiday . whom ?? my boyfriends of course . hehe . well . kami tak pegi jauh pun . cukup lah holiday kat kuantan tu . actually , bukan kami berdua je , ada gak housemate aku yang lain follow . orang kata lagi ramai lagi best kan . tapi kalau menyusahkan pun sakit hati gak . hahaha *kejamnya aku*

Nak tengok pic holiday kami ? hee :D  jom !

scroll ke bawah ye sayang (:



here we go ! kami ke Bukit Gambang Waterpark !!!
Intro je neyh .






sebelum main air, kena makan dulu . kat dalam tu tak boleh bawak makanan .



nie housemate aku . haa . tu bf dye lah (:



yang tu pulak ? aku lah tu . hehe .pic nie kteorg snap mse dah puas main air pun .
nampak tak muka penat ? tapi seronok (:



aku suka pic nie . muka macam tak puas hati dengan orang je .  *peace*


no more picture . kalau ada lagi citer baru, aku cepat2 share dengan korang k . from now , aku nak start aktif balik dengan blog aku nie . yeah ! *muka semangat*



oke ! publish (:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini