Kisahku Student



Assalamualaikum semua =)

Kali nie Ieyra nak kOngsi kan perjalanan Ieyra pergi berbuka puasa di Mcd semalam . huhuhu .

Jom scrOll sampai ke bawah 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

bergambar sebelum nak pergi berbuka puasa . sememeh je muka tu .  =.=

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

yepeee ~ gumbira rasa bila dah dapat penuhkan perut tu . =)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

see ~ betapa segarnya muka nie bila dah dapat makan . hihihii

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

dah siap makan tu pe lagi ngulOr lah jawabnye. hehehehe ~

hOusemate Ieyra .



tulah serba sedikit kisahku student Ieyra sejak bergelar pelajar nie kan .
oke . kalau ada cite yang baru, Ieyra updated lagi oke .


wassalam.....






Berterima kasih kepada .....

Assalamualaikum...

Dalam entri SINI yang lalu Ieyra ada mintak pendapat tentang event yang Ieyra nak buat untuk semester nie .

sudah sekian lama Ieyra bincang dengan ahli kumpulan, kitaorang dah sepakat nak buat satu event yang diberi nama "Fiesta Kebudayaan Pantai Timur" .
 Memandangkan kebanyakkan pelajar datang dari pantai timur sahaja jadi kitaorang decide nak fokus untuk pantai timur saja.

Terima kasih bebanyak kat blogger sekalian sebab sudi sumbangkan idea korang tu. Ieyra sangat-II berterima kasih taO .

Idea yang korang sumbang tu sedikit sebanyak ada yang membantu Ieyra untuk menjalan event nie .  
Kertas kerja pun sudah dalam proses nak siap. 
Ieyra harap sangat-II kertas kerja tu tak kena reject dengan pensyarah. tak angin nanti ? hahahaha . penat-II buat tiba-II suka suki nak reject plak. 

korang tolong lah doa-II supaya kertas kerja Ieyra tu diterima nanti oke . grrr ~ Ahad nie dah kena submit . 

oke guys ! lastt word from me :

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.



wassalamm....

Minta Pendapat Sekalian . Please ~~~

Assalamualaikum ! tak jawab dosa . baik jawab cepat . ngeee~

Ieyra baru balik dari Jerteh, Terengganu sebab hantar dua orang housemate Ieyra balik kampung. 

 Memandangkan rumah dorang jauh ,, kteorang hantar sampai Jerteh jela .

Sorang housemate Ieyra tu balik sebab ada hal kecemasan yang tak dapat di elakkan .
 yang sorang lagi tu balik ,  saje nak balik .
 dah alang-alang nak pergi Jerteh tu , baik dia balik rumah terus memandangkan esok tak de kelas (agaknye lah ) .

oke stOp pasal  housemate nak balik kampung . 

topik untuk hari nie adalah Ieyra nak mintak PENDAPAT dan CADANGAN dari korang sebenarnye .
memandangkan blogger  sekalian ada dari pelbagai bidang sO , Ieyra nak mintak pendapat lah .


* mr google

sekarang nie , Ieyra dah masuk semester 5 dalam Diploma Pengurusan Pelancongan .

Lecturer ada bagi task suruh kami orang create satu event untuk salah satu subjek yang Ieyra belajar  
(Event Operation and Management).

kalau boleh Ieyra tak naklah event macam annual dinner, sukan tak pon seminar sebabnye , seniOr-II dulu dah penah buat event tu .

kali nie Ieyra nak uat satu event yang lain dari biasa tapi tak lari dari kos yang Ieyra ambil.

sO , kalau ada di antara blogger sekalian yang ada idea bernas , sumbang-II lah sikit . 

 buntu dah Ieyra nie nak buat event apa sem nie . 

sasaran Ieyra satu pOli Ieyra je . kalau ada lebih bajet boleh buat satu Terengganu . huhuhu ,

Then , kalau korang ada idea , sumbangkan idea and cerita kan sekali konsep event korang tu ye .

bukan pe senang Ieyra nak bikin proposal . huhuhu ~~



p/s : 
boleh komen kat sini tak pun pm kat fb atau my twitter pon boleh . >>>  Fb


sekian dari Ieyra  . kerjasama anda amatlah di hargai . huhuhu .

wassalam...

Just For Fun

Selamat malam blogger sekalian .
sejak akhir-II nie , Ieyra jarang sangat nak updated blOg . 

nak kata banyak sangat keja , takde lah kOt . hihi .

aktiviti hari nie , takdelah banyak sangat . kuliah hari nie pon tak padat .

lebih kepada free and easy . al maklumlah , awal-II sem nie , lecturer kebanyakkan nye sibuk je sebab nak uruskan pelajar baru .

so , dalam kesempatan lecturer sibuk tu , kiteorang sempat lah ber-posing sakan dalam bilik kuliah.
hehehe ~~

just for fun . 
-
-
-
-
-
-
-

tadaaaaa !!!!

haa ~ macam mane dengan gambar ieyra ? hee~



p/s : Ieyra tak rabun ye , pinjam spec kawan sekelas je tu . huhuhu .



oke , ieyra stop sampai sini dulu oke . kalau ada yang best esok , ieyra share lah dengan korang semua nanti .

oke bhai !

Apa Itu Kawan ?

Hye kOrang !

Selamat pagi Ieyra ucapkan .

pagi-pagi lagi Ieyra dah bangun and bersemangat nak updated blOg nie .
asalnye nak buat tentang kesah lain . tapi akhirnya , kesah nie jugOk yang tubiik . (kelantan speaking).

Ieyra percaya bahawa setiap orang ada bestfriend masing-masing kan ?  oke bagi Ieyra plak , Ieyra kadang-kadang tak tahu siapa best friend sendiri . (pelik tak ?)

yelah bila kita dah anggap dia tu as my best friend , but at the end ,  dia buat t**k lak kat muka kita.
sO , adakah itu best friend ?

Ieyra lagi senang kalau berkawan dengan semua orang . if Ieyra masalah sekalipun, Ieyra tak stOry kat dOrang .  sebab ?  dah serik oke !


kadang-kadang Ieyra terfikir gak , layakkah aku untuk mendapatkan seorang kawan baik ?
layakk ke ?
perasaan jadi bercelaru .  orang kata , kalau kita ada masalah, elok lah kita cari seseorang untuk kita meluahkan kan. tapi lagi elok kalau kita luahkan pada PENCIPTA kita..
lebih afdal kan ?


 jOm kita baca sedikit artikel mengenai K.A.W.A.N

1. Kawan yang ada ilmu

Bila kita berkawan dengan dia, dia sentiasa bagi ilmu dan nasihat kepada kita. Jangan kita lepaskan kawan seperti ini oke . Hargai dia kerana dia adalah seorang kawan yang baik. 

2. Kawan yang tidak ada ilmu tapi terima ilmu kita bagi.

Dia adalah seorang yang tidak berilmu tapi kita ada ilmu dan dia terima ilmu dan nasihat agama yang kita sampaikan kepada dia. Berkawanlah dengan dia kerana dengan kita memberi ilmu dan nasihat kepada dia, Insya Allah dia akan melaksanakan perintah Allah.

3. Kawan yang tidak ada ilmu dan tidak mahu menerima ilmu.

Kita mempunyai ilmu dan sentiasa nasihat kepada dia. tetapi dia tidak menerimanya dan memberikan 1001 alasan . Jangan berkawan dengan orang seperti ini kerana dia tak bagi manfaat kepada kita.

Nabi S.A.W bersabda...

"seseorang itu akan ikut siapa yang dia kawan. jika kamu berkawan dengan tukang minyak wangi dan kamu tidak mampu membeli minyak wangi itu tetapi setidak-tidaknya bau harum minyak wangi akan kena juga pada pakaian kamu DAN jika kamu berkawan dengan tukang ketuk besi, biarpun percikan api daripada ketukan tidak kena pada kamu tetapi bau asap api akan kena juga pada pakaian kamu"




rujukan : Virtual

i'm back !

Salam 1 Malaysia blOgger sekalian !

* adik kesayangan dan tersangat lah manja ~~~


wahh ~~~ dah lama ieyra tak updated belOg kesayangan nie . maaf lah kepada blOgger yang selalu bertanya perihal ieyra yang tak updated-II entri baru...  


ieyra menikmati cuti semester yang ada dengan sebaiknya..   ieyra pun sebenarnya rindu sangat nak blOgwalking macam selalu yang ieyra selalu buat dulu ..

ieyra sekarang dah masuk sem baru , sO , lepas nie , rajin lah ieyra updated belOg neyh ...

kepada semua blogger yang selalu tanya perihal ieyra ,, terima kasih sangat-II  tau...


oke.. sampai sini jelah dapat ieyra sampaikan .. 


oke .. wassalam....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini