Rahsia Watak Anda

Assalamualaikumm wahai anda-II sekalian .

Rahsia watak dalam diri kita nie mengikut kajian dari pakar  motivasi iaitu Dato' Fadzilah Kamsah. Wallahualam..

oke, , jOm kita lihat diri kita masing-II neyh :



Dari segi fizikal :

  • Bertubuh kurus :
Seorang yang agak gemuruh, kelam kabut tapi sangat kreatif, aktif dan pantas bergerak. Agak penakut, suka mendapat penghargaan dan belaian orang lain. 
 Urmmm ...lebih kurang suka minta perhatian dari orang lain la kan? 

  • Bertubuh Sederhana
Suka tidur & kuat makan (nasib baik kurus, hihihi) Kuat semangat tetapi selau kurang berfikir panjang sebelum melakukan suatu tindakan. Agak sensitif, mudah marah dan inginkan kesempurnaan. tak salah kalau mementingkan kesempurnaan tapi berpadalah kan ? jangan sampai menyusahkan orang di sekeliling korang tu .

  • Bertubuh Gemuk
Seorang yang tenang. Penyayang, mudah bertolak ansur dan teratus bila buat kerja.. Agak lambat ketika berfikir tetapi ingatannya tajam, cabar dan jarang marah. Pada pendapat ieyra lah kan ,kebanyakkan kawan-II ieyra yang agak berisi nie , tadelak macam nie . huhuhuhu (jangan marah ea)


Dari Segi Tarikh Lahir:

  • Bulan 2,4,6,8,9,11 dan 12
Seorang yang kelam kabut, mudah tertekan, selalu nak cepat, kurang sabar, inginkan kesempurnaan, sentiasa mahu cari kehebatan.

  • Bulan 1,3,5,6,7,10 dan 12
Seorang yang tenang, mudah bertOlak ansur dan mudah di ajak berbincang .. Setuju sangat-II sebab ieyra lahir bulan 5 . cepat sediakan hadiah untuk ieyra nanti ea . huhuhuhu

  • Bulan 2,3,4,7,8 dan 9
Emosi tinggi, mudah melenting dan mudah tersinggung . Berdasarkan kajian ieyra lak . ~cewahh ~ pandai dah ea nak buat kajian neyh . hahahaha   agak betul lah . sebab nye ieyra pon ad kawan macam tu .


Dari Segi Warna :

  • Hijau
Menyukai alam sekitar, pemurah, ambil berat, penyayang, berperikemanusiaan, kritis dan banyak idea.

  • Hitam
Serius, tinggi iltizam, dan buat sesuatu dengan bersungguh-sungguh.

  • Putih
Optimis, sabar, bersangka baik dan mudah berdamai.

  • Merah Jambu
Penyayang, bersungguh-sungguh dan mempunyai keinginan yang tinggi.

  • Oren
Suka kebebasan, kreatif, aktif , agak kelam kabut, ramai kawan, dan bersemangat tinggi.

  • Kuning
Ceria, tahan lasak dan suka berkawan

  • Biru Muda
Sensitif, beretika, suka menolong, suka bekerjasama dan sedia berkorban untuk orang lain . Beruntung betul lah ~

  • Emas/ Perak
Suka kepada kejayaan.


Urutan Dalam Keluarga:

  • Anak Sulung
Cakap serupa bikin, cemerlang di rumah dan sekolah, jadi model kepada adik-II, pandai pujuk dan suka kawal orang lain.
Untung jadi anak sulung nie :)

  • Anak Tengah
Suka jadi pendamai, pemurah, mudah berkawan dan mudah bertolak ansur. adik ieyra tak gitu pOn. hehehe

  • Anak Bongsu
Berani ambil risiko, bertolak ansur, peramah dan kreatif.  Bukan ke anak bongsu neyh mengada-II ke ?selalu nak menang je.

  • Anak Tunggal
Berkeyakinan tinggi, tak bergantung pada orang lain, cermat, teliti, dan terperinci, cita-II tinggi serta pemurah. Pada pendapat lah kan anak tunggal nie untung sebab semua yang di mintak , semua nye dapat .


oke . cukuplah setakat nie saja segala perkongsian ieyra ieyra kali nie . kalau ada salah dan silap, mOhon maaf oke .
Segala pendapat ieyra adalah berdasarkan apa yang ieyra lalui dan pelajari selama ini.
Wallahualam .


Sumber Rujukan : Rahsia  








hadiah perkahwinan terbaik

Dipagi Jumaat yang indah ini . Kerjaku dimulakan dengan kekalutan seorang pelanggan yang kelam kabut nak cepat tempah tiket .

whOa ! tragis betOl lah . pantang betul kalau ada orang yang kelam - kabut nie . dengan ieyra yang kelam kabut sekali .

At least bertenang ea ENCIK !    aiyOoo . saya manyak susah ati wooo .

oke , tapi itu bukan masalahnya sekarang neyh .  MASALAH ieyra sekarang nie , ieyra tak tahu nak bagi hadiah  untuk jiran sebelah rumah ieyra neyh .

next week dia nak kahwin , tapi tak decide lagi nak bagi hadiah pe .  orang kata ,, bagi je apa-II asalkan kita ikhlas .    yupp~~~~ betul lah tu . tapi . . .  nak gak bagi yang special neyh .


sejak tahu tarikh dia nak kahwin tu , ieyra dah mula fikir , nak bagi hadiah apalah kat jiran kita tu.
kalau ikut rancangan gurau-II manja ( ada ke?)  ieyra nak bagi BAJU TIDUR je .  tapi macam tak best je sebab seksi sangat .

DAN lagi satu . CONFRIM ieyra malu nak bagi . dahlah jarang sah-II seksi kan . hahaha


haa~~~ macam mana nie . ieyra ada masa seminggu je lagi . cadangan-II anda sekalian ?? hehehe . dah macam mesyuarat ahli jawatan kuasa je . siap ada mintak cadangan gitu.

tolong lah ea . kalau anda-II sekalian ada cadangan yang bernas , bolehlah usulkan kat ieyra neyh .

mohon sangat-II nie taO !


oke .. wassalammm.....

Merepek : 29 Mac 2012

Assalamualaikum wahai anda-II sekalian.

tibalah masa ieyra nak membebel yang bukan-II lagi .

buat yang dah tak sanggup nak baca tu, just diam . hahahaha . gurau-II je

bukan pe , nak updated status neyh memerlukan idea yang banyak . 

kalau dah takde idea tu , tibai je pape . sampai ada sesetengah blogger tu  letak gambar je 
untuk menggambarkan situasi sebenar.


ieyra tak kesah pun kalau ada orang yang ngutuk sebab ieyra suka merepek kat blOg neyh ??

ada aku kesah ? siapa punya hak milik ?
hehehe


kadang-II idea datang mencurah-II , tapi bila da mula menaip .

haaaa~~~ mulalah semua idea hilang entah ke mana . lepas tu mulalah mikit balik idea asal nak update blOg.

kalau nak ceritakan hal peribadi. ieyra rasa macam tak sesuai je sebab blog nie umum dan semua orang boleh baca .
kalau private kan blog neyh ...... macam tak best je .

so , ieyra putuskan untuk merepek yang bukan-II atau berkongsi info je dengan blogger lain.

lagi bagus kan dari luahkan hal perbadi . malas lah kalau ada yang tersa tu . bukan nak salahkan sesiapa sebab blog neyh hak sendirian berhad kan .

haaa~~~ sebelum ieyra merepek yang bukan-II lagi , baik ieyra stOp kat sini je .

tak pasal-II ada yang jemu nak baca . hehehehe


oke .. wassalammm...


Segmen : Saya Suka Doodle Part 2



nama : Ieyra

warne fevret : hitam




nak tagged :

Ara dan Ayin



hOpefully dapat la kali nie .

oke siap !



Merepek lagi ~~~

Selamat pagi !

semOga hari ini adalah hari indah buat anda semua.

pagi-pagi lagi ieyra dah updated belOg sebab nak share pasal pelakOn yang ieyra minat .


mungkin kOrang pon ada minat yang sama kan ? hehehe.

bagi ieyra , ieyra tak suka sangat lelaki kulit putih atau jambu macam orang kOrea tu .

walaupun dorang tu hensem giler ! ekkk ~~~ 


macam Jung Geun Suk .

*copy dari gOogle


Tapi !!!


ieyra suka orang macam nie >>>


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Shah Iskandar Mahfuz
whOa !! memang hensem lah . hahaha

sejak tengOk dye berlakon dalam citer Gerak Khas tu lagi ieyra dah jatuh hati kan dye .


>gila bayang lha kau!<




ada lagi pelakon yang ieyra suka .

selalu pegang watak jahat + cool .

i lOve it .


giler kau ! hahahaha

nak kenal siapa kah jejaka tesebut ?


tapi sayang dah kawin pon dye .


waaaa ! melepas aku siOt .


jOm cuci mata jap di pagi hari ni ~~


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


cool giler . memang minat giler lah .

jap-jap ada lagi nie
-
-
-
-
-
--



hehehehe . amacam ? oke tak dOrang tu .

kalau lah ada lelaki macam tu usha ieyra . . . . 

CONFIRM  tak lari nye lah aku nie .

makin dikejar ada lah .

hahahahha .



pssttt . . pssttt . . . agak-agak Shah Iskandar Mahfuz tu ada makwe  belOm ?

rasa-rasa macam nak ngOrat dye lak . memandangkan Zul Huzaimy dah kawen.

hahahaha >berangan jela keja kau ieyra<


oke-II sebelum ieyra merapu dengan lebih panjang lagi , baik ieyra stOp menaip sekarang . 
nanti tak pasal-II menda lain lak kuar .

huahuahuahuahua




oke papai !


wassalammmm.......




SEGMEN : Saya Suka Doodle




Nama saya : Ieyra

cOlour fevret : purple + black



mangsa nak kne tagged :





oke . siap !

Kumbang bukan seekor dan bunga bukannya sekuntum

Assalamualaikum . .
  
apa citer result SPM adik-II sekalian ?

whOa ! mesti gempak kan ? 
pada yang tak lepas target tu , jangan sedih -II sebab ada peluang lain untuk korang teruskan mencapai cita-II masing-II .


ieyra cuma nak minta pendapat kat kOrang semua . yelah mungkin ada di kalangan kOrang semua yang banyak pengalaman berbanding ieyra nie .


apa pendapat korang bila kumbang @ bunga yang korang kejar tu asyik tak dapat jek ?

1. Sedih dan tak mahu jumpa dengan si dia lagi.
2. Cuba untuk melupakan si dia walaupun dalam hati kOrang tu dah cinta dia setengah mati .
3. Korang tukar nOmbOr fOn lain biar si dia takkan cuba untuk menghubungi kOrang lagi.
4. Korang akan jadi seOrang yang pendendam.
5. Elakkan bercakap pasal si dia bila berjumpa dengan kawan-II.
6. Korang cari pasangan lain dan cuba hidup baru.
7. Redha dengan seadanya dan korang yakin bahawa kumbang bukan seekor dan bunga bukannye sekuntum.


sO , bagi lah pendapat korang mengenai statement tersebut . 



k papai !





kawan yang macamkah anda ?




*kawan yang setia 


dalam hidup nie siapa yang taknak kawan or sahabat sejati yang sentiasa ada disamping kita .

kalau nama nya kawan mestilah kita takde segan silu nak berkongsi masalah dengan dia kan ?

dan tak mustahil bila kita percaya dengan kawan kita tu, kita akan story kan semua hal peribadi pasal kita kat dia . right ??

pesan ieyra satu je , hati-II dalam memilih kawan .

kawan memang beribu . tapi yang sanggup berkongsi airmata dengan kita ?? ada ke ?

susahkan nak cari .

ieyra bercerita nie berdasarkan pengalaman ieyra sendiri . pernah share story dengan kawan SEBILIK sendiri .

tup..tup... dia tikam belakang ieyra sendiri . nak menangis ?? takde guna dah masa tu .


tapi lepas kejadian tu , ieyra lebih berhati-II dalam memilih kawan suka dan duka .

yelah kan . kalau TER-silap bercerita lagi ? aishhh ... tak nak dah berulang peristiwa lalu .

cukup lah dah kena sekali .

oke . sebagai peringatan untuk warga blogger sekalian , jangan tersilap pilih kawan oke .

tak salah nak berkawan tapi beringat sikit bab-II nak story hal peribadi nie .

oke . papai !



suka suki

Selamat pagi dan salam 1 blogger . . . 

di pagi hari Sabtu yang indah ini . ieyra masuk kerja dengan hati yang tenang dan gumbira .  


tapi tak tahu gembira sebab apa . hehehehe .

rupa-II nya ieyra nak dapat ole-II dari Vietnam . huhuhu .

thanks a lOts tO kak Bety yang cOmel lagi cute sebab bagi ieyra hadiah yang cOmel tu .

<3 sangat-II taO .


oke , idea dah kering nie . tak tahu nak taip pe da. .

weee ~~~~~   papai . . 

Merepek di hari Jumaat~

Assalamualaikum wahai warga blOgger sekalian .

da lama ieyra tak pOt pet kat sini . just jOin segmen sana sini.
penat ke ? sikit pOn tak . hee~

nak cerita pasal apa ea ? bagi idea sikit.  . . weeee~~~ dah pandai mintak idea orang pulak kan .
ada aku kesah ??? hahahaha

gurau-gurau je okeh . 

sempena hari Jumaat yang indah lagi mulia nie ieyra nak ucapkan selamat HARI JUMAAT lha kat kOrang semua .

oppsss !! kejap-II ada ke orang wish macam tu ? hahaha
ikut suka ieyra je kan .

oke  stOp merepek ! tade sape nak dengar kamu membebel .

sebenarnya takde cite pon nak kongsi . saje -II nak merepek dalam blOg kesayangan ieyra nie .
hohohoho    (buruknye kau gelak camtu)


oke ieyra stOp sampai sini je lah . takde sape nak dengar kau merepek okeh .


k papai !  <3

Simple Giveaway by Mya Vinnfier


jOin GA lagi ! yang ini tak tahu GA yang ke berapa. hahaha

saja-saja nak try nasib . manalah tahu ieyra boleh jadi insan bertuah ke.
ngeee~


nota hati : klik je banner tu kalau nak join sebab hadiah nye menarik taw .

rugi kalau tak join.

okeh papai !


oppsss !!! lupa nak tagged .hee~

ieyra nak tagged........



okeh . sekarang baru betul-betul siap.
hehehe

tata .

Segmen : Tambah Follower Sampai Pening



due date : 18 March 2012.

berminat nak join ? klik banner comel tu.

Jom berkenalan dengan ieyra.

Full Name : Nor Naszira binti Mat Nasir
Asal usul : Pahang Darul Makmur
Umor : 20 Tahun (bulan Mei nantila)
Tujuan berblogging : sebab nak kenal dengan ramai kawan .huhuhu

ieyra still belajar lagi . sekarang tengah praktikal dekat sebuah syarikat pelancongan. So, sesiapa yang berminat nak melancong tu, boleh inform kat ieyra oke .


lagi ? cukup lah kot. 
huhuhu


k papai !


Join segmen lagi





SEGMEN AY DAN RR




oke dOne :D

munirah che ahmad - first giveaway



siap :D

SEGMEN:FOLLOWER BERTAMBAH KE BABBOM !!

segmen ke-3 untuk hari ini .hehehehe




the lucky person : Mrs Erry

dOne :D

Saya Join, Pasti Dapat Doodle Part 2


di tagged oleh Ayumi . mekaseh :)








Nama : Ieyra
Warna : Oren .hee~
Calon : - Nyue
 - Cik Mun




oke . siap :)

MegaGiveAway by Penmerah.com



ieyra nak tagged :






oke dOne !



hye kOrang ! jOm ke sini ea =)


5H 4M MENINJAU OSAKA DAN UNIVERSAL STUDIO JEPUN

Pakej sah untuk min 10 tetamu dewasa






Harga Seorang :

PENGINAPAN (3*)

Dewasa

Shinsaibashi Chisun

RM 3190.00



Harga termasuk  :
1) Urusan visa ke Jepun.

2) Pengangkutan di Jepun mengikut aturcara.

3) 4 malam penginapan di hotel bertaraf 3* – 2 @ 3 orang sebilik beserta sarapan pagi .

4) Lawatan bersama pemandu pelancong mengikut aturcara.


Untuk maklumat lanjut sila ke blog ini >>> Jaz Holiday Sdn Bhd








trip tO singapOre

Assalamualaikum w.b.t...

sejak akhir-akhir nie ieyra rasa macam malas je nak updated blog. 
tapi ieyra kuatkan semangat jugak nak updated sebab kesian kat pengunjung blog ieyra asyik baca yang sama jek.

opppss!! kejap-kejap , ada ke orang nak baca blog ieyra nie??? hahahahaha
(dalam kebingungan kejap)

oke ! ieyra nak share dengan korang gambar-gambar ieyra time pegi singapore minggu lepas.

oke jOm !




gambar kat depan pintu masuk.


haa . seksi kan? gambar ieyra lepas masuk The Mummy.
uissh... memang seronok.


hee~ bersama woodypecker .

snap pic kat depan tOilet bersama botOl air transfOrmer.
tapi sayang~ botol tu daah pecah pon.
sOb....sOb.... =(

kat bahagian Treasure Hunt

masih mampu tersenyum lepas main roller coaster.
hihihi



sebenarnye banyak lagi gambar ieyra masa kat sana. malas nak masuk banyak-banyak takut nanti korang bosan pulak tengok gambar ieyra nie .

heee ~ oke papai . .









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini