whOa! ieyra ada kembar la...

kembar ?
zaman bila ieyra ada kembar ? hahahaa . beribu persoalan yang bermain diminda .
sebenarnye, bukanlah kembar dari segi rupa paras, tapi kembar dari segi backgroud blog.






haaa . ada persamaan tak ? hee . ada lah kan sikit-sikit .

kepada Aisyah Aqilah terima kaseh sebab jadi kembar ieyra .
hihihihi


oke dOne !




Friends fOrever


sayang korang semua !

mmmuuaahhh!!!

Segmen Limited Review by Nabila

Assalamualaikum :)


klik banner if nak jOin :)

the lucky person :



Done !



SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow

Bismillahirrahmanirrahim.......


blogger bertuah :



Universal Studios Singapore

Hati gumbira tak terkata . 
pelik betul kejap gembira kejap sedih cik ieyra nie .

hahahaha .

gembira sebab apa ??

tadi ada posmen datang hantar sOmething . mula-mula ingat kan surat biasa jerx . .  
rupa-rupanya >>>>>

tadaaaaa!!!!
Tiket USS .
maaflah gambar tu tak sebenar mana .
cik ieyra scan je tadi . hee~

ada lagi >>

bila nak berangkat pergi ke Singapore ?

3 March 2012 , wah ! dah tak lama tarikh tu .

uisshhhh . . sabOr-sabOr . .. 


hahahahha



k papai !


Lawak Penunggang Motorsikal .

Masa blogwalking tadi , cik ieyra ada jumpa satu video lawak nie . hahahaha ~
jOm layan ~


-
-
-
-
-
-
-
-
--





credit tO :  iTube





1st Giveaway by Ain!!!


hye ! 
cik ieyra jOin GA lagi .
hehehehe .
pantang di ajak , confirm nak join . tapi , bergantung kepada GA tu lah .

jOm lah join ramai-ramai bagi memeriahkan lagi GA nie .

klik sini >> AIN


syarat-syaratnye senang je . follow and like fan page dowg nie .
-
-
-
-
-

Nur Zulaikha > >Nur Zulaikha (fan page)







nak tagged insan bertuah ini :







pesanan yang kena tag tu >>>> jOm la join sekali . mana lah tahurezeki nak menangkan. hehehe ~


10 Ciri Lelaki Kasanova

Assalamualaikum w.b.t.
hye ! cik ieyra nak kongsi tentang tajuk kat atas tu . agak - agak menarik tak ? 
hee ~ 
jom baca :


1. Di awal perkenalan, si dia menjadi insan yang paling mulus. Apa sahaja yang kamu mahu semuanya akan di penuhi. Namun harus di ingat semua itu hanya mampu bertahan tidak lebih sebulan. Sedikit demi sedikit si dia akan menunjukkan taringnya.

2. Sentiasa kemas dan perwatakannya seperti berada, tapi sebenarnya poket kosong. Kalau ada pun cuma untuk buat pelaburan memikat kamu di awal perkenalan kemudian duit kamu pulalah jadi mangsa.


3. Lelaki kasanova tidak pernah patuh pada janji, tengok sahaja setiap kali kamu keluar dating. Siapa yang akan sampai dahulu.


4. Sering beri pelbagai alasan apabila kesilapannya dapat dikesan. Lebih jelas lagi dia juga sering mempersalahkan orang lain atas kesalahannya sendiri.

5. Mementingkan kekemasan diri dan pakaian yang dipilih juga bukan calang-calang jenama. Maklumlah nak memikat ramai mangsa.

6. Baru kenal tidak sampai seminggu sudah berani mahu sentuh-sentuh di bahagian yang sensitif. Sengaja mahu menggoda kamu untuk pergi lebih jauh.

7. Apabila keluar dengannya, dia selalu tunjuk macho depan kamu. Ada masanya dia akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kamu. Kononnya mahu buktikan pada kamu si dia tidak curang di belakang kamu. Tetapi dia memang peramah dengan semua orang.

8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani minta wang untuk di pinjam. Tanpa sengan silu si dia memintanya daripada kamu.. Ha… alasan yang diberikan untuk meminjam itu mmg konkrit dan silap-silap hari bulan kamu akan termakan dengan kata-kata manisnya.
9. Lelaki kasanova biasanya mempunyai paras rupa yang agak tampan sebab itulah perempuan muda cair dan jadi mangsa. Jangan mudah percaya pada wajah tetapi percayalah pada hati.

10. Jarang bercerita tentang keluarganya apatah lagi mahu membawa kamu berjumpa ibu bapanya. Ini sememangnya perkara yang sering berlaku. tetapi harus di ingat juga ada kalanya mereka ada mengajak tetap ajak ajak ayam sahaja. Mulut kata ya dalam hati tidak.





oke ! nie lah sedikit sebanyak yang cik ieyra dapat kongsikan kali nie . sO , girls fikir-fikirkanlah ~~

wassalam....


credit to : 


Lawatan ke Seoul, Korea Selatan


Bersama menikmati keindahan Pulau Nami di Seoul.

Harga dari RM 3,080.00

Termasuk tambang penerbangan, penginapan, makanan halal dan lawatan bersama pemandu pelancong.

Lawat KOTA SEOUL, STUDIO MBC, EVERLAND DAN PULAU NAMI

Tarikh : 21 - 25 Mac 2012

Hubungi : 09 2966919 / 09 2901019

terima kasih .

Fast Giveaway SoL & Amar


hye ! cik ieyra jOin giveaway baru .

jOm jOin sekali >> Kebebasan Berkonsentrasi


Tarikh tutup : 3 Mac 2012 ----> cepat - cepat lah join ea . dah tak lama da tu .


Masa untuk tag  blogger bertuah :

oke da siap pun . cik ieyra nak hantak link kat SOL pula .

hOpefully , cik ieyra menang . wish me luck .






Contest Give And Take By Nana & Tyna

hye-hye
nie contest kedua yang cik ieyra join untuk hari nie .

cik ieyra nie pantang kalau ada contest nie,  mesti nak join .
hihihihi

klik sini kalau berminat >> budak comel ( mekaseh sebab tag nama cik ieyra )

turun bawah sekarang !
-
-
--
-
-
-
-
-
tadaaaaa.....


sekarang cik ieyra nak tampal gambar cik ieyra dengan bff cik ieyra

-
-
-
-
-


tadaaaaa ....!!!!

amacam ? oke tak ?

hehehe




sekarang tibalah masa cik ieyra nak tagged 3 orang insan mulia ini :




oke jp !

cik ieyra nak tambah lagi satu boleh tak ? hee~




akhirnya , siap pun . sekarang tibalah masa cik ieyra bagi link kat cik tyna .

k papai .



Segmen : Just Like Repunzel ~ Relations Without Boundaries

selamat pagi semua !

masa jalan-jalan sambil lepak kat blog blogger lain tadi , cik ternampak la segmen yang cukup menarik dan comel ini.

segmen yang comel dan secomel tuan punya blog nie.

TUAN BLOG : Leeya

oke , sekarang cik ieyra nak lekatkan banner cik leeya kite nie .

pakai gam gajah nie taO . sure tak tercabut nanti.
hehehehe




then, cik ieyra pilih gambar princess rapuzel >>>
-
-
-
-
-


oke ! i'm dOne =)


cik ieyra nak tag budak comel nie :







wassalam . .



Blogger Ini Sungguh Sporting!

Assalamualaikum .


nak jOin >> Mak Dara

pemilik yang LAYAK dapat title sporting nie ialah :








last word frOm cik ieyra, tanpa kOrang semua yang selalu singgah and baca blog cik ieyra nie , rasa macam tak bermakna je.

kOrang memang spOrting and cool !


k papai !

wassalam. .. 




Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah

Assalamualaikum .

kali nie cik ieyra nak jOin giveaway baru pula .

berminat ??

klik sini >> Wawa Abdullah


oke ! da siap pun .

k papai !

wassalam . . .

Contest: Iam Malaysian Cool Blogger By Khairina Hairuddin

Assalamualaikum w.b.t .

oke kali nie cik ieyra join contest ..

Contest: Iam Malaysian Cool Blogger By Khairina Hairuddin

hehehehe .
tak tahu nie contest yang keberapa. sO , kalau korang terasa nak join  . jom la join .
jangan malu-malu .
klil sini ea sayang >>>  PEACE



tarikh tutup : 1 March 2012.
hadiah pun menarik .



oke ! sekarang cik ieyra nak tagged budak comel ini :



oke ! papai . :)

wassalam . .


Percutian 4H 3M ke Padang

hye korang semua !

oppss !! sOrry-sOrry .
Assalamualaikum w.b.t.
hehehehe

ada menda nak kongsi sikit kat warga blogger sekalin .
cik ieyra nak promote percutian ke PADANG, Indonesia .


cantik kan ?

gambar dari mr.google .




Tarikh pergi 15 - 18 March 2012 .
4H 3M .

harga boleh deal dengan cik ieyra .segala maklumat  inbox cik ieyra kat fb >>> Cik Ieyra

tak pon korang call nOm nie : 09-296 1019


k papai . .



bersyukur

mimik muka sebelum lunch

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
berkerut-kerut muka tu sambil membayangkan santapan tengahari yang sedap-sedap dan special.
hehehehehe


mimik muka selepas lunch


-
-
-
-
-
-
-
-
-


ambik kaw ! kenyang sampai terduduk .
sendawa pun , Masya- Allah . sampai tak ingat dunia .

psstt . psstt . .  jangan jadi macam ini k.

sepatutnya kita jadi macam ini...

-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-

menjadi hamba yang bersyukur . semoga hidup diberkati oleh-Nya .




kotak hati:
pic pinjam dari google

wassalamm . . .. 





tension

pe korang akan buat apabila korang rasa stress + tension ??


adakah korang akan jadi macam ini 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

menjerit sekuat hati didalam ofis / sekolah korang?

tak pun korang akan jadi macam ini ??

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

membuat mimik muka yang perlbagai untuk menghilangkan tension tersebut

tapi ada sesetengah orang akan pergi ke . . . .
-
-
-
-
-
-
sini
haa . . yang ini mesti ramai yang suka kan ??

apa-apa pun kita sebagai umat Islam hendak sentiasa bersabar dengan setiap halangan dan cabaran yang kita hadapi .

pohon kepada yang Maha Kuasa supaya di pertabahkan hati kita ini. .



nota kecil :
kesemua gambar tu, cik ieyra pinjam dari gOogle . mekaseh tao !

wassalam . . 




IntaNBerliaN's First Giveaway

hye korang !
masa cik ieyra jalan-jalan blog blogger lain dan cik ter-NAMPAK ad satu giveaway yang sangat menarik.
sebab apa menarik ?
sebab hadiah-hadiah dye , ehehehhehe
jom la join sekali .



berminat ?

baca syarat-syaratnye dulu ;)

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN's First Giveaway"
3) Letak banner GIVEAWAY dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry.


5) WAJIB Follow blog sponsor, Like fanpage blogshop sponsor, & masukkan semua blogshop sponsor dalam bloglist sepanjang tempoh Giveaway berlangsung


TARIKH TUTUP : 29 FEBRUARI 2012

wassalam . .. 

Contest "LIKE DAN FOLLOW" - Gallery aNNA-JuEaNNa

Assalamualaikum w.b.t. to all of u . =)
di pagi yang indah ini cik ieyra telah jOin satu contest yang sangat mudah dan menarik .

toing . .toing . . toing . .
-
-
-
-
-
-
-
-

menarik dan berminat nak join ?

klik sini >>> Peace Yo !

due date : 29 Feb 2012 . ( ada masa lagi tok korang nak join)

hadiah pun menarik . jom la join sekali .
hehehe



oke papai !

BOSAN !


hahahaha .
bosan yang teramat sangat !

k papai !!

Mala Nasohah 1st Giveaway Contest

hye sume . kali nie cik ieyra nak join contest yang berasal dari kak Mala kite nie .

kalau berminat nak jOin, klik sini >>> PEACE

due date : 29 Januari hingga 29 Februari 2012.



Suatu perhubungan yang kekal ialah suatu hubungan yang penuh dengan keikhlasan dan keberkatan dari yang Maha Esa.


wassalam . . 


Sejadah Berdiri di Maran

Assalamualaikum w.b.t ,
hye warga blogger sekalian .
ada cerita sikit cik ieyra nak kongsi . haa . ada tengok berita tak malam tadi pasal sejadah berdiri kat sekolah pondok Maran??

jeng. .  jeng .  jeng...

kalau korang nak tahu sekolah tu sebelah je dengan rumah tOk ki cik ieyra .
kejadian tu berlaku masa Sabtu malam Ahad.

Niat sebenar cik ieyra nak pergi tengok kejadian tu , tapi keberanian cik ieyra kurang lah. hehehehe

takut tak boleh tido malam . .

cik ieyra kongsikan gambar sejadah berdiri tu . .
-
-
-
-
-
-


keajaiban kuasa Allah S.W.T.

ada lagi nie
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-



masa cik ieyra dengar abah cik ieyra cerita pasaal sejadah tu pun,, cik ieyra da meremang bulu roma.

ini kan pula nak tengok depan-depan. mahu tak pengsan nye cik kiah oii ..
ada orang kata, just buat-buat je . haa . yang tu cik ieyra tak tahu .
renung-renungkan lah.

Allah itu Maha Berkuasa. Masya -Allah . . 

wallahualam. . .

wassalam .  .. 



Contest Happy Faces by Capt.Keon Alhan and Oh Daus

Assalammulakum untuk semua warga blogger sekalian.

nak cerita sikit nie , nie first time cik ieyra
masuk .hehehe .

oke ;) segmen nie cik ieyra telah di tagged oleh 2 orang insan yang sangat mulia hati nya . mekasih cik sufi dan  ikaa.

kalau berminat nak join boleh klik kat sini >> Capt.Keon Alhan





oke ! cik ieyra telah memilih gambar yang terbaik . 

-
-


-

-
-
-
-
-
-

-
TADAAAA . . ..

oke . serba sikit hikayat mengenai gambar nie .

tersebutlah alkisah dimana kami pergi menjalani praktikal test marine
gambar nie di ambil oleh pensyarah cik ieyra yang kacak bergaya En. Khairul  .mekaseh ea cik .

masa nie kteowg baru siap main Abseiling.
lihat lah muka masing-masing . ter-SANGAT lah ceria sebab seronok sangat join aktiviti nie .
nie adalah the best moment on my life .

seronok sangat bila dapat join aktiviti yang mencabar dan lasak .

nak tahu lokasi ? kteowg buat program nie kat Agro Resort Setiu, Terengganu .

oke . cukup sampai disini saja .


 wassalam . .


cik ieyra nak tagged :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini