Makan Time !

Selamat tengahari kepada makcik-makcik yang berada kat dapur sekarang nie . Haa . tak lupa jugak kat pakcik-pakcik sekalian (: ehem ! makcik oii!! masak pe hari nie ? nak sikit boleh ? hee .ngade je lebih aku nie . HAHAHA .


scroll ke bawah kejap
-
-
-
-
-
-
-


ohoi ! nampak tak nampak tak ? tak nampak aku sumbat nanti dengan sudu tu . *jahatkan aku* HAHA
Tu menu yang aku makan malam tadi . Maggi tomyam . Rasanya not bad lah . Tak sia-sia aku order semalam.



Haa . nia lah Fatin, housemate aku . Sambil makan pun tersenyum-senyum lagi . Bagus  sebab bagi kerjasama time nak snap pic kau . hehe




ntah masa bila plak si Fatin ni snap pic aku . Tengah-tengah syok nak makan ada plak orang snap kan. Terasa macam artis plak aku nie . HAHA .




oke . dah tamat pun cerita untuk kali nie .aku nak makan jap . lapow weyh . 
tata !

#OhMyGucci !


*google image*


Assalamualaikum ! jawab jangan tak jawab . hee :D 

cerita hari nie . Aku dengan housemate pergi jenjalan kat Kuala Terengganu . Niat asal nak cari kasut untuk pergi kuliah nanti . Cari punya punya cari takde jugak yang berkenan. Hai susah betul lah kalau takde mall kat sini . Nak cari barang pun susah . Last-last kteorg decide nak pergi Mydin jelah . Tu je pasaraya besar kat sini .

Pergi Mydin pon beli barang-barang dapur . #OhMyGucci ! aku beli barang dapur . HAHAHA . biasalah anak dara kan *peace* Beli barang dapur pun dekat RM100 gak duit aku melayang kat Mydin tu. Duit mengalir macam air . Deras je keluar . Ketaq tangan nie nak bayar tadi . HIHIHI .

Nak dijadikan cerita masa beratur kat kaunter tu sempat plak Fatin tanya soalan yang agak pelik kat aku.
 " Ieyra camne agak nye kalau kau kahwin dengan Mat Bangla ? Means bukan yg hitam nie yang handsome sikitlah"  OME ! No way ! tak terlintas kat dalam otak aku nie . HAHAHA . Funny kawan aku nie . boleh tanya soalan tu kat aku . Taste aku pun kat orang melayu je .Mana nak letak Si Syawal tu . Ada gak yang meraung nanti bila aku cari Abang Lala *Mat Bangla* HAHAHA .

Oke ! walau apapun, #MySyawal tetap dihati . *jiwang plak* HEHEHE . Hey korang ! Doakan kami k . Biar jodoh kami berkekalan hinggan akhir hayat . aminnnn ...




oke . wassalam :)

Buka Semangat Baru !


*google image*

New sem new hope . Close all the past story . Seriusly, boleh buatkan aku nightmare je . HAHA .  So, hari nie aku pergi ke poli untuk buat pendaftaran baru  untuk sem nie (sem 6) . Kali nie aku kena amik 2 final exam . oke ! kena buat betul-betul . tak nak jadi macam sem lepas .

Kau nak menangis air mata darah sekalipun tak guna tau . Salah kau sendiri . *marah diri sendiri* --'
New sen new story . Bila kawan-kawan aku cerita pasal result masing-masing aku terus jadi bad mood . Seriusly aku sakit hati .  Yeah , salah aku sendiri yang malas sangat sem nie . dulu bukan main lagi kau bolot kan . HAHA *menangis dalam ketawa*

Pengalaman mengajar kita erti kematangan . Based on last sem aku baru celik mata dan sedar perihal semua classmate aku . Baru aku tahu, kebanyakkan daripada mereka semuanya hipokrit belaka  *sorry*  . Tapi nak buat macammana kan , menda dah lepas pun . Kalau kau kenang pun buat kau sakit hati je kan . Much more better kau  focus dengan kau punya study je .

oke ! stop membebel untuk hari nie . tunggu new story dari aku k (:





My Comeback !

hye guys ! opss ! salam mana ? hee :D dah lama kan aku tak update blog nie . fuhh *tiup habuk* hahaha . Dah bersawang pun . Kenapa ek aku lama tak update blog ? *tanya diri sendiri* Malas ? ye la kot . Sibuk pun ada gak sebenarnye .
Sekarang aku lebih focus kat twitter je . eh ! jom lah follow aku ME *follow tau* sekarang nie aku pun dah masuk semester baru . Selamat Tinggal Semester 5 . Kenangan paling pahit pernah aku rasa masa sem 5 tu . Tersangat DOWN aku .Seriusly . Ntah lah . aku harap sangat sem 6 *tak sabar nak habis* nie aku dapat buat sebaik mungking  . catch up balik apa yang telah aku campak kan dulu . aishh . teruk betul aku sem 5 tu .
Oke dah . stop pasal sem5 . now nak story pasal my holiday . Oh no ! Our Holiday . whom ?? my boyfriends of course . hehe . well . kami tak pegi jauh pun . cukup lah holiday kat kuantan tu . actually , bukan kami berdua je , ada gak housemate aku yang lain follow . orang kata lagi ramai lagi best kan . tapi kalau menyusahkan pun sakit hati gak . hahaha *kejamnya aku*

Nak tengok pic holiday kami ? hee :D  jom !

scroll ke bawah ye sayang (:



here we go ! kami ke Bukit Gambang Waterpark !!!
Intro je neyh .






sebelum main air, kena makan dulu . kat dalam tu tak boleh bawak makanan .



nie housemate aku . haa . tu bf dye lah (:



yang tu pulak ? aku lah tu . hehe .pic nie kteorg snap mse dah puas main air pun .
nampak tak muka penat ? tapi seronok (:



aku suka pic nie . muka macam tak puas hati dengan orang je .  *peace*


no more picture . kalau ada lagi citer baru, aku cepat2 share dengan korang k . from now , aku nak start aktif balik dengan blog aku nie . yeah ! *muka semangat*



oke ! publish (:


SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST OCTOBER AMERCORNER


*klik banner simple tu if korang berminat nak join...


Program Derma Darah Perdana 2012

Assalamualaikum . . seperti biasa lah kan .  jawab lah salam tu . tak pasal-pasal dapat dosa free nanti . *oppss sorry* hehehe . pada hari ini bertarikh 11 Sept 2012 telah berlangsung Program Derma Darah Perdana. *cehh* macam pembaca berita plak kan .=.= . oke . kita teruskan lagi . Untuk pengetahuan korang tak tahu lagi, program nie berlangsung serentak kat seluruh politeknik yang ada kat Malaysia nie tau. Dah masuk Malaysia Book of Records pon. Bagus kan?  Ada orang tanya # eh ! asal kau tak derma tadi ? sO, dengan senang hati aku menjawab # malas . dah tiap-tiap aku derma. nanti tak pasal-pasal darah abes plak. hehehe ~
sebenarnya Ieyra nie takut tengOk jarum . asal tahu je nak kena cucuk, mesti lari dulu lah. kalau pergi  klinik pun, mmg tak lah bab cucuk-cucuk nie. seram weyh ! :D

oke . nie nak share sikit pic yang sempat snap masa program derma darah tadi. sikit je . tak banyak pon. lalalala~~


* oke . nie pic my classmate. Nieyja n Miera.






*haa . nie plak classmate merangkap my housemate. dalam ramai-ramai my housemate, dia sorang je berani bagi darah kat orang lain.



* see ? Ieyra hanya mampu melihat dari tepi. #Bagi support kat kawan tu :D




*yang nie ? Scha nama nye. hOt tak ? my housemate gak. time nie tengah bosan tunggu kawan derma darah. 



*hee~ nie muka Mek Tiey tengah termenung . Ntah mende dia tengah fikir pon tak tahu.


pic fOr ending ? urmm.. jap . nak cari dulu kalau ada lagi .














                                                                          

nie kereta kesayangan Ieyra. Baru-baru kena saman speed trap kat Besut. RM150 gak lah melayangnye.
sob . sob .sob



oke. stop sampai sini dulu. kalau ada new story, cepat-cepat Ieyra update nanti ye. 

wassalam...









Suka Suki Kami Bersama

Assalamualaikum... 
jawab jangan tak jawab . berdosa tao ! ngee ~

suka suki kami bersama ? urmm . Ieyra nak kongsi dengan korang beberapa gambar Ieyra keluar jenjalan dengan classmate.

banyak jugalah tempat yang kami explore malam tu . daripada pergi makan sampai lah duduk melepak kat waterfront, Kuala Terengganu.
oke ! sape dduk Terengganu ? angkat tangan cepat . mana lah tahukan boleh jumpa . hihihi


oke . sebelum Ieyra mengarut lebih-II jom kita usha-usha gambar awek cun kat entri nie  :D


welcome to D'Ganu Cafe kat Pulau Duyong





ber-posing dulu sebelum makanan sampai . thanks to Mimiey sebab tolong snap pic nie .




tadaa ~ kak mimiey kite tu . 



ehem-II .. tekun tu tengah masok steambOat .




yummy -II !!!
haaa ~ nampak sedap kan .
jemputlah datang sini , nanti Ieyra bawak pegi D' Ganu Cafe ye :)
bukan janji tapi pasti . Insya Allah .



oke . lepas siap-II makan tu , kteorang pegi lah merayau-rayau . pusing satu Kuala Terengganu tu.
bila dah penat merayau tu, kami pun berhenti lah melepak kat Waterfront, Kuala Terengganu.



disini lah kami dan


disini  ->



oke . nie peng-akhir-an citer kali nie .


nanti kalau ada cite baru , Ieyra kongsi lagi ye .


Wassalammm.....



Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3



*klik banner kalau nak join


bilangan follower  :  556
negeri asal  : Pahang Darul Makmur

Kisahku Student #2

Assalamualaikum w.b.t .

rindu nye diriku dengan dunia blogging nie. Kesibukan aku sebagai seorang pelajar membuatkan aku tidak mempunyai masa lapang untuk update entri blog. Jika dibandingkan dengan dahulu, aku boleh dikira kan sebagai seorang blogger tegar.

kisah ku student kali ini bukan untuk bercerita kenapa aku tidak menjadi setegar dulu dalam meng-update blog. tetapi aku ingin berkongsi cerita mengenai kisah aku semenjak bergelar senior di tempat aku menuntut ilmu.
aku telah diberi tanggungjawab besar untuk menggalas jawatan sebagai seorang pengarah projek. Dimana aku harus menguruskan satu event untuk memenuhi kursus yang aku pelajari .

kadangkala aku merasa kan sangat terbeban dengan memegang status tersebut. walaupun anak buah ada 15 orang semuanya, tapi sudah cukup untuk memeningkan kepala aku yang serabut nie. Ada masa aku merasa aku ini seperti tak wujud. Masing-masing buat hal sendiri . Bila aku tanya : "weyh ! kau punya tugas pe citer ? aku susah nak buat kertas kerja kalau sebut harga tak dapat lagi". Then, ikut sesumpah dia je nak jawab : " lepas nie kau tak payah nak sibuk-sibuk kerja aku. aku tahulah kerja aku."   ekkk ~ ada ke macam tu ?
sapa aku nie sebenarnya ? salah ke aku nak tahu kerja anak buah aku ? pening kepala  ada  anak buah macam nie.
oke ! kau tahu kerja kau . sO, selesai kan secepat mungkin oke ! . siapa yang kena marah dengan big boss nanti kalau kertas kertas tak siap lagi . arghh ~ saja je kan kau nak buat aku naik angin. cukup lah aku membebel kat blog nie hari nie. nak post kat fb, nanti tak pasal-II ada plak fan page untuk boikot aku. hahaha.

# kepada blogger yang baca entri mengarut aku nie, mintak maaf sangat-II kalau ada yang tak paham n lagi satu , sorry dengan penggunaan "aku" dalam entri nie.    




                                           #pape pon, jom layan mamat nie dulu kat youtube .



selamat menari . :)

wassalam....

Kisahku Student



Assalamualaikum semua =)

Kali nie Ieyra nak kOngsi kan perjalanan Ieyra pergi berbuka puasa di Mcd semalam . huhuhu .

Jom scrOll sampai ke bawah 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

bergambar sebelum nak pergi berbuka puasa . sememeh je muka tu .  =.=

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

yepeee ~ gumbira rasa bila dah dapat penuhkan perut tu . =)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

see ~ betapa segarnya muka nie bila dah dapat makan . hihihii

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

dah siap makan tu pe lagi ngulOr lah jawabnye. hehehehe ~

hOusemate Ieyra .



tulah serba sedikit kisahku student Ieyra sejak bergelar pelajar nie kan .
oke . kalau ada cite yang baru, Ieyra updated lagi oke .


wassalam.....






Berterima kasih kepada .....

Assalamualaikum...

Dalam entri SINI yang lalu Ieyra ada mintak pendapat tentang event yang Ieyra nak buat untuk semester nie .

sudah sekian lama Ieyra bincang dengan ahli kumpulan, kitaorang dah sepakat nak buat satu event yang diberi nama "Fiesta Kebudayaan Pantai Timur" .
 Memandangkan kebanyakkan pelajar datang dari pantai timur sahaja jadi kitaorang decide nak fokus untuk pantai timur saja.

Terima kasih bebanyak kat blogger sekalian sebab sudi sumbangkan idea korang tu. Ieyra sangat-II berterima kasih taO .

Idea yang korang sumbang tu sedikit sebanyak ada yang membantu Ieyra untuk menjalan event nie .  
Kertas kerja pun sudah dalam proses nak siap. 
Ieyra harap sangat-II kertas kerja tu tak kena reject dengan pensyarah. tak angin nanti ? hahahaha . penat-II buat tiba-II suka suki nak reject plak. 

korang tolong lah doa-II supaya kertas kerja Ieyra tu diterima nanti oke . grrr ~ Ahad nie dah kena submit . 

oke guys ! lastt word from me :

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.



wassalamm....

Minta Pendapat Sekalian . Please ~~~

Assalamualaikum ! tak jawab dosa . baik jawab cepat . ngeee~

Ieyra baru balik dari Jerteh, Terengganu sebab hantar dua orang housemate Ieyra balik kampung. 

 Memandangkan rumah dorang jauh ,, kteorang hantar sampai Jerteh jela .

Sorang housemate Ieyra tu balik sebab ada hal kecemasan yang tak dapat di elakkan .
 yang sorang lagi tu balik ,  saje nak balik .
 dah alang-alang nak pergi Jerteh tu , baik dia balik rumah terus memandangkan esok tak de kelas (agaknye lah ) .

oke stOp pasal  housemate nak balik kampung . 

topik untuk hari nie adalah Ieyra nak mintak PENDAPAT dan CADANGAN dari korang sebenarnye .
memandangkan blogger  sekalian ada dari pelbagai bidang sO , Ieyra nak mintak pendapat lah .


* mr google

sekarang nie , Ieyra dah masuk semester 5 dalam Diploma Pengurusan Pelancongan .

Lecturer ada bagi task suruh kami orang create satu event untuk salah satu subjek yang Ieyra belajar  
(Event Operation and Management).

kalau boleh Ieyra tak naklah event macam annual dinner, sukan tak pon seminar sebabnye , seniOr-II dulu dah penah buat event tu .

kali nie Ieyra nak uat satu event yang lain dari biasa tapi tak lari dari kos yang Ieyra ambil.

sO , kalau ada di antara blogger sekalian yang ada idea bernas , sumbang-II lah sikit . 

 buntu dah Ieyra nie nak buat event apa sem nie . 

sasaran Ieyra satu pOli Ieyra je . kalau ada lebih bajet boleh buat satu Terengganu . huhuhu ,

Then , kalau korang ada idea , sumbangkan idea and cerita kan sekali konsep event korang tu ye .

bukan pe senang Ieyra nak bikin proposal . huhuhu ~~



p/s : 
boleh komen kat sini tak pun pm kat fb atau my twitter pon boleh . >>>  Fb


sekian dari Ieyra  . kerjasama anda amatlah di hargai . huhuhu .

wassalam...

Just For Fun

Selamat malam blogger sekalian .
sejak akhir-II nie , Ieyra jarang sangat nak updated blOg . 

nak kata banyak sangat keja , takde lah kOt . hihi .

aktiviti hari nie , takdelah banyak sangat . kuliah hari nie pon tak padat .

lebih kepada free and easy . al maklumlah , awal-II sem nie , lecturer kebanyakkan nye sibuk je sebab nak uruskan pelajar baru .

so , dalam kesempatan lecturer sibuk tu , kiteorang sempat lah ber-posing sakan dalam bilik kuliah.
hehehe ~~

just for fun . 
-
-
-
-
-
-
-

tadaaaaa !!!!

haa ~ macam mane dengan gambar ieyra ? hee~



p/s : Ieyra tak rabun ye , pinjam spec kawan sekelas je tu . huhuhu .



oke , ieyra stop sampai sini dulu oke . kalau ada yang best esok , ieyra share lah dengan korang semua nanti .

oke bhai !

Apa Itu Kawan ?

Hye kOrang !

Selamat pagi Ieyra ucapkan .

pagi-pagi lagi Ieyra dah bangun and bersemangat nak updated blOg nie .
asalnye nak buat tentang kesah lain . tapi akhirnya , kesah nie jugOk yang tubiik . (kelantan speaking).

Ieyra percaya bahawa setiap orang ada bestfriend masing-masing kan ?  oke bagi Ieyra plak , Ieyra kadang-kadang tak tahu siapa best friend sendiri . (pelik tak ?)

yelah bila kita dah anggap dia tu as my best friend , but at the end ,  dia buat t**k lak kat muka kita.
sO , adakah itu best friend ?

Ieyra lagi senang kalau berkawan dengan semua orang . if Ieyra masalah sekalipun, Ieyra tak stOry kat dOrang .  sebab ?  dah serik oke !


kadang-kadang Ieyra terfikir gak , layakkah aku untuk mendapatkan seorang kawan baik ?
layakk ke ?
perasaan jadi bercelaru .  orang kata , kalau kita ada masalah, elok lah kita cari seseorang untuk kita meluahkan kan. tapi lagi elok kalau kita luahkan pada PENCIPTA kita..
lebih afdal kan ?


 jOm kita baca sedikit artikel mengenai K.A.W.A.N

1. Kawan yang ada ilmu

Bila kita berkawan dengan dia, dia sentiasa bagi ilmu dan nasihat kepada kita. Jangan kita lepaskan kawan seperti ini oke . Hargai dia kerana dia adalah seorang kawan yang baik. 

2. Kawan yang tidak ada ilmu tapi terima ilmu kita bagi.

Dia adalah seorang yang tidak berilmu tapi kita ada ilmu dan dia terima ilmu dan nasihat agama yang kita sampaikan kepada dia. Berkawanlah dengan dia kerana dengan kita memberi ilmu dan nasihat kepada dia, Insya Allah dia akan melaksanakan perintah Allah.

3. Kawan yang tidak ada ilmu dan tidak mahu menerima ilmu.

Kita mempunyai ilmu dan sentiasa nasihat kepada dia. tetapi dia tidak menerimanya dan memberikan 1001 alasan . Jangan berkawan dengan orang seperti ini kerana dia tak bagi manfaat kepada kita.

Nabi S.A.W bersabda...

"seseorang itu akan ikut siapa yang dia kawan. jika kamu berkawan dengan tukang minyak wangi dan kamu tidak mampu membeli minyak wangi itu tetapi setidak-tidaknya bau harum minyak wangi akan kena juga pada pakaian kamu DAN jika kamu berkawan dengan tukang ketuk besi, biarpun percikan api daripada ketukan tidak kena pada kamu tetapi bau asap api akan kena juga pada pakaian kamu"




rujukan : Virtual

i'm back !

Salam 1 Malaysia blOgger sekalian !

* adik kesayangan dan tersangat lah manja ~~~


wahh ~~~ dah lama ieyra tak updated belOg kesayangan nie . maaf lah kepada blOgger yang selalu bertanya perihal ieyra yang tak updated-II entri baru...  


ieyra menikmati cuti semester yang ada dengan sebaiknya..   ieyra pun sebenarnya rindu sangat nak blOgwalking macam selalu yang ieyra selalu buat dulu ..

ieyra sekarang dah masuk sem baru , sO , lepas nie , rajin lah ieyra updated belOg neyh ...

kepada semua blogger yang selalu tanya perihal ieyra ,, terima kasih sangat-II  tau...


oke.. sampai sini jelah dapat ieyra sampaikan .. 


oke .. wassalam....



Perasaan Takut

Hye bloggers !

*dari google



Kali nie Ieyra nak share tentang Asal Usul Takut.

Setiap orang ada mengalami perasaan takut dalam dalam diri masing-II . bOhong lah kalau seseorang itu takde perasaan takut or gabra or apa-II yang sama waktu dengan nya .  Oke  . ini adalah sedikit sebanyak definisi tentang asal usul perasaan takut nie :

takut bersifat mental disebabkan oleh kita punya aturan atau keyakinan yang harus dipenuhi, kalau tidak kita akan merasa gagal. Perasan ini boleh muncul adalah dari persekitaran kita sendiri atau lebih kepada desakan keluarga . Sebagai contoh, apabila kita tidak dapat mencapai satu cita-cita dan kita akan merasa takut dengan pandangan orang lain.
Secara irOni nya, ketakutan yang cuma anggapan ini boleh menjadi kenyataan ketika kita asyik memikirkannya. Apabila kita khuatir dalam sesuatu perkara, cepat atau lambat perkara tersebut akan betul-II terjadi.

Dalam mengalami perasaan takut ini, kita boleh mengatasi nya dengan hanya tiga langkah sahaja :

PERTAMA :
 Ubahlah fokus kOrang dari takut menjadi cinta, dari khuatir menjadi opitimis. Sedari bahawa takut itu tidak lebih dari sekadar illusi yang belum tentu terjadi. Cintai apa saja yang kOrang lakukan dengan sepenuh hati. Dengan kata lain yakin kepada diri sendiri. Ini kerana hanya diri kOrang saja tahu apa yang terbaik buat diri kOrang.

KEDUA :

 Apabila bangun pagi, cuba berkomunikasi dengan diri sendiri. Tanyakan pada diri kOrang sendiri setiap kali kOrang rasa kurang yakin terhadap sesuatu perkara, Contoh : " adakah kurang yakin ini membawa kepada kebaikan atau hanya menyusahkan diri saja ? ". Katakan kepada diri kOrang yang Korang mencintai diri sendiri dengan seadanya. Tidak ada seorang pun di dunia ini yang menentukan kebahagiaan kOrang kecuali diri kornag sendiri. Bukan orang tua, bos dan bukan juga pasangan korang.

KETIGA :

 Koang mestilah berlatih untuk berhenti berfikir tentang masa depan dan habiskan waktu anda sebanyak mungkin pada masa sekarang. Maksudnya : pemikiran korang dan badan korang mestilah sinonim. Bukannya badan kat sini tapi pemikiran kOrang .. nunnn... jauh entah ke mana. Perasaan takut, khuatir korang tu akan terjadi apabila korang terlalu memikirkan sesuatu di masa hadapan yang belum tentu terjadi. 


Semoga korang dapat mengatasi perasaan takut korang tu dengan mengikuti langkah-langkah tersebut.






3rd Giveaway by Syafiqah Hashim



Ucapan : semoga ieyra jadi peserta yang bertuah . huhuhu ~

Tag :
 Lyn


Jom Berkenalan Dengan Bulan Rejab

Bulan Rejab mengikut perspektif Al-Quran dan As-Sunnah


Pengenalan


1. Rejab ertinya " Mulia". Bulan Rejab adalah bulan mulia. Ia diberi nama sedemikian kerana bangsa Arab dahulu sangat memuliakan bulan ini dengan 4 cara iaitu :



  • Tangal 1hb Rejab mereka menyembelih anak unta sebagai Qurban.
  • Tanggal 1hb Rejab mereka akan membuka pintu Ka'abah siang dan malam agar dapat beribadah dengan sepuasnya.
  • Tanggal 10hb Rejab mereka kembali menyembelih Qurban tetapi tidak lagi anak unta. Amalan ini telah dibatalkan setelah datangya Islam.
  • Bulan diharamkan berperang, setelah datangnya Islam amalan ini juga telah dibatalkan.

2. Tanggal 27hb Rejab berlakunya peristiwa penting dalam kehidupan Rasulullah SAW iaitu Isra' dan Mi'raj. Terdapat khilaf di kalangan ulama' mengenai tarikh sebenar berlakunya peristiwa ini tetapi jumhur ulama  bersepakat menerima ia berlaku pada 27hb Rejab. Tarikh berlakunya Isra' dan Mi'raj tidaklah penting tetapi umat Islam wajib meyakini bahawa peristiwa ini benar-benar berlaku ke atas tubuh mulia Rasulullah SAW berdasarkan dalil qatie dari Al-Quran dan hadis-hadis sahih.

3.  Pada bulan ini  juga berlakunya peperangan Tabuk pada tahun 9 Hijrah iaitu peperangan terakhir yang disaksikan oleh Rasulllah SAW.



Itulah info sedikit sebanyak yang Ieyra dapat kongsikan bersama korang semua .  Semoga di bulan mulia ini kita dapat tingkat kan ibadah kita bersama . 

Wallahualammmm....


kredit to : www.islah.edu.my

Sign Up Twitter !

Salam bloggers !


Hari nie ieyra nak share sOmething .  zaman sekarang nie , dunia makin maju . zaman laman sosial pon makin meningkat .
Ieyra baru je sign up Twitter . So , menda nie perkara baru .. banyak perkara yang ieyra perlu belajar and perlu banyak bertanya dengan orang lain .
Sama juga masa ieyra start ber-blOg nie . Mula-II dulu, satu menda pOn tak reti. hahahaha ~  zerO .
Berkat dari tunjuk ajar dari pakar-II sekalin , akhirnya ieyra reti gak lah cmne adat ber-blog neyh .

oke ~ kepada sesiapa yang sudi , follOw lha ea twitter ieyra neyh . >> Ieyra Mat Nasir

Ieyra masih baru lagi dalam twitter , hOpefully, kOrang semua boleh lah beri tunjuk ajar kar ieyra ea .


oke ! check it out .

Tuah ayam nampak kat kaki , tuah manusia takde siapa yang tahu

orang kata , Tuah ayam nampak kat kaki , tuah manusia takde siapa yang tahu .
*psst ~~~ ayam keluar daaa~~

haaa ~~ macam tulah yang ieyra hadapi sekarang neyh ,, 

Pagi tadi ada orang anta barang . tup-II . . . barang tu atas nama ieyra .

rupa-II nya hadiah dari blogger neyh jugak . Thanks sangat-II kat kak Eyfa ...


Thanks sebab bagi hadiah tu , ieyra tak nak publish kat sini sebab ieyra nak ieyra sorang je tahu hadiah pe yang kak Eyfa bagi ...


argghhh ~ tak terkata sebenarnya ieyra neyh .. teruja sangat-II ..

better ieyra stOp sini dulu . 
huhuhu .




oke papai ~~





Segmen Doodle Part 1

Hye u'olls ! ieyra jOin segmen doodle dri apit lha ~

Jom lah jOin .
Klik banner kalau nak jOin oke .








Nama : Ieyra
Warna Baju : Kuning
Warna Seluar : Putih


Insan Bertuah :






oke siap .






Segmen Birthday Of This Month


Memandang kan tarikh lahir ieyra jatuh pada bulan neyh .. sO , ieyra nak jOin lah segmen neyh .
manalah tahu boleh menang ke nanti...

Tarikh Lahir  : 10 Mei .

dah lepas pOn . huhuhu .
tapi kalau dapat hadiah , oke gak tu ...

peace <3



Bertukar Wajah

Assalamualaikummmm....


ehh -II ada rasa pelik tak ? hee ~

ieyra dah tukar wajah baru lah . opppss ! bukan rupa ieyra tapi blOg kesayangan ieyra neyh .
ada kucing lagi tu ~~

lalalalala~

walau apa pun ieyra akan tetap merindui wajah blog yang lama . thanks to Myra sebab sudi terima untuk edit blOg ieyra neyh . hihihi



apa-II pon ieyra mengharapkan kOmen-II yang membangun dari blOggers sekalian. oke .


wassalammm....

Mengukir Kenangan di Pulau Redang


Assalamualaikummmm ...


sudah sekian lama ieyra tak sentuh blOg nie . sibuk je memanjangkan .
wahhh~~~
ari nie bpe hari bulan ea ??

10 Mei kan ?? hehehe
Korang-II , nak hadiah boleh tak ?
huhuhuhu

okelah nak story sikit neyh ..
baru-II nie ieyra pergi bercuti dengan staf-II lain kat Pulau Redang.

memang best lah . kepada sesiapa yang tak pernah sampai lagi , jOm lah pegi.
best sangat taO .

Ieyra nak kongsi sikit gambar-II masa ieyra kat sana aritu...


~gambar pertama kat Jet Merang ~


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
~kami nak ber-snorkeling !! yepeeee ! ~~
ehem-II pasan tak kawan ieyra yg rambut pendek tu , psssttt !! dye mabuk laut tu . cian kat dye..


-
-
-
-
-
-
-
-


~ amacam ??? hehehe ~  
baru abeh snorkeling tu...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hee~ bergambOr dulu sebelum nak balik pahang ~~~`
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ada gaya tengah tunggu sOmeone tak ?
ngeee~~~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 ~apa pendapat kOrang ? cantik kan ? ~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
~ peace ~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

~ nie lah staf-staf yang jOin g Pulau Redang tu~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
akhir sekali ~~~~

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

~selamat tinggal Redang Mutiara~




wassalammm...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini