..::: aduhai hati :::...


pe khabar warga blOgger sekalian . sudah sekian lama cik ieyra tak jenguk-jenguk belOg cik ieyra neyh . lihat lha , berhabuk da pOn . hehehe .
entry kali nie , cik ieyra bukan stOry pasal belOg yang dah berhabuk nie , tapi nak cerita pasal hati dan perasaan seOrang perempuan .(cik ieyra lah tue)

bermulalah ceritanya . . . 

cik ieyra sebenarnya baru saja break off nan bf . sedih , gembira , terluka , hampa , teruja semuanya ada kat cik ieyra nie . atas alasan pe kami putus ? sebab cik ieyra sudah tak bOleh nak terima dia lagi . cik ieyra bukannya curang dengan dia , cuma cik ieyra rasa dia bukanlah pasangan yang sesuai dengan dia .

kawan cik ada tanya :
questiOn : kOe tak sedih ke minta putus dengan dia tu ??
answer : mungkin ini adalah jalan yang terbaik buat kami . aq dah tak bOleh nak terima dia . mungkin jOdOh kami hanya sampai sini sahaja .

bertarikh 1 nOvember 2011 , bermulalah kehidupan cik ieyra dengan status single . mungkin sesetengah orang kata cik ieyra nie tak hargai dia langsung , tapi bagi cik ieyra , cik ieyra ada sebab tersendiri dan sebab tu sangat kukuh . bak kata orang tua-tua : terlajak perahu bOleh di undur , terlajak perbuatan , menyesal seumur hidup .

ada seOrang kawan cik ieyra puji dengan tindakan cik ieyra tu sebab nye , Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah terlebih dahulu supaya kita mengambil iktibar dengan perkara yang sudah lepas .
 
dan sekarang cik ieyra redha dengan ketentuan-Nya . mungkin ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku nie . apa-apa pOn , hidup mesti diterusakan . betOl tak ??

 lastly , dOakan cik ieyra bOleh jawab exam LAW ea . 
dOakan yang cik ieyra bOleh buat yang terbaik .

wassalam . . 

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini