5 TaNdA AnDa MaSiH LaGi TiDaK BoLeH MeLuPaKaN BeKaS KeKaSiH



entry kali nie cik ieyra nak share sikit pasal tajOk kt atas 2 . huhuhuhu . sO , if ada sape2 yg terasa tu , cik ieyra mintak maaf banyak-banyak ea .tak bermaksud nak kenakan kOrang pOn , cik ieyra just nak share sedikit maklumat . sO , CHILL k !

a) anda berkeras dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menawan hatinya semula . jelas sekali anda tidak dapt menerima hakikat bahawa bekas kekasih anda tidak menyintai anda lagi . 

 
b) setiap kali telefon berdering , setiap kali itulah anda berharap dia yang memanggil . sudah ! mulakan hidup yang baru . si dia juga sudah gembira bersama teman yang lain . jangan lagi berharap si dia akan menghubungi anda lagi .  


c) anda terlalu memikirkan tentang si dia yang sudah pergi , setiap hari , setiap masa . LUPAKANlah orang yang tak sudi . sudah tiba masanya anda memikirkan tentang masa depan emosi anda yang bercelaru itu . usah fikirkan dia lagi kerana sejak perhubungan anda berdua putus , si dia tak pernah sekali pun memikirkan tentang anda !  


d) anda tak henti-henti bercakap mengenai bekas kekasih anda , tidak kiralah . . yang baik atau yang buruk tentang perangai dan perihal si dia . kasihanilah orang yang terpaksa mendengar cerita basi anda itu ! jangan jadikan bekas kekasih anda sebagai topik perbualan . 
 

e) surat , hadiah , nota , sms , gambar . . mengingatkan anda memori bersama si dia . bagi insan yang lemah emosi seperti anda , jangan simpan lagi apa-apa sahaja benda yang boleh mengingatkan anda kepadanya . sebaik-baiknya , simpan semua surat , gambar atau hadiah pemberiannya ke dalam kotak dan sorok jauh-jauh !

5 comments :

SweetLikeWhat said...

nice entri dear :)

echa takashimaya said...

pokok pangkal hati.mind set 2 yg penting.what for nak berharap kat exboyfie kalau dorang memang tak boleh diharap kan kan kan. =)

budax chumel said...

yup . btOl 2 . jgn diingt mse llu . menyakitkan aty jerx . fOkus pd yg lgh pntg dlu =)

❥ cik sчαғiqαн said...

sayang ^^

do to follow my blog oke http://littlespeckycoretconteng.blogspot.com/ :)

epalpai said...

suke2.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini