. selamat malam semua !  
entah pe kes cik ieyra rasa macam nak create entry baru pula malam neyh  .

lama dah kan cik ieyra tak berstOry with kOrang tentang kehidupan cik ieyra kt tempat belaja cik ieyra .  tadi cik ber-ym dengan kawan sekolah cik ieyra . dye macam tahu-tahu je yang cik memerlukan seseorang untuk cik ieyra luahkan perasaan  .  urmm  .  cik ieyra tak tahu lah nak mulakan dari mana . terlalu banyak cabang ayat nak keluar nie .

cuba kOrang dengar betOl-betOl lagu yang cik ieyra letak nie . cuba paham betOl-betOl lirik lagu dye . syahdu sangat . pertama kali cik ieyra dengar , terOs cik ieyra jatuh hati tahu  .  istimewa sangat lagu neyh  . mungkin tajuk lagu dye amat bermakna kOt .

klik READ MORE k ! ( ad kt bwh 2 )

5 TaNdA AnDa MaSiH LaGi TiDaK BoLeH MeLuPaKaN BeKaS KeKaSiH



entry kali nie cik ieyra nak share sikit pasal tajOk kt atas 2 . huhuhuhu . sO , if ada sape2 yg terasa tu , cik ieyra mintak maaf banyak-banyak ea .tak bermaksud nak kenakan kOrang pOn , cik ieyra just nak share sedikit maklumat . sO , CHILL k !

a) anda berkeras dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menawan hatinya semula . jelas sekali anda tidak dapt menerima hakikat bahawa bekas kekasih anda tidak menyintai anda lagi . 

 
b) setiap kali telefon berdering , setiap kali itulah anda berharap dia yang memanggil . sudah ! mulakan hidup yang baru . si dia juga sudah gembira bersama teman yang lain . jangan lagi berharap si dia akan menghubungi anda lagi .  


c) anda terlalu memikirkan tentang si dia yang sudah pergi , setiap hari , setiap masa . LUPAKANlah orang yang tak sudi . sudah tiba masanya anda memikirkan tentang masa depan emosi anda yang bercelaru itu . usah fikirkan dia lagi kerana sejak perhubungan anda berdua putus , si dia tak pernah sekali pun memikirkan tentang anda !  


d) anda tak henti-henti bercakap mengenai bekas kekasih anda , tidak kiralah . . yang baik atau yang buruk tentang perangai dan perihal si dia . kasihanilah orang yang terpaksa mendengar cerita basi anda itu ! jangan jadikan bekas kekasih anda sebagai topik perbualan . 
 

e) surat , hadiah , nota , sms , gambar . . mengingatkan anda memori bersama si dia . bagi insan yang lemah emosi seperti anda , jangan simpan lagi apa-apa sahaja benda yang boleh mengingatkan anda kepadanya . sebaik-baiknya , simpan semua surat , gambar atau hadiah pemberiannya ke dalam kotak dan sorok jauh-jauh !

..::: aduhai langit dengarlah keluhanku :::...

Aku mengintai langit…
Tiap masa, tiap waktu
Tiap ketika dan tiap detik
Tanpa menghiraukan
Apa yang terjadi disekelilingku
Kerna langit
Sahabatku yang paling setia
Setia mendengar setiap keluhan
Yang memenuhi setiap inci ruangan hatiku

Aku mengintai langit…
Kerna langit sumber aspirasiku
Yang mampu memberiku kekuatan
Saat aku jatuh dalam kelemahan
Bulan, bintang, awan dan mentari
Adalah pemangkin semangatku
Kerna mereka sentiasa tabah walau apa
Dugaan menimpa

Aku mengintai langit…
Tika ku merindui sesuatu
Sesuatu yang amat bermakna dalam hidupku
Laksana sang pelangi
Yang mewarnai langit cerah kebiruan
Yang bisa ku kongsikan…
Bersama bulan yang menerangi kegelapan malam
Yang bisa ku kongsikan…
Bersama bintang-bintang penyeri cahaya bulan
Yang bisa ku kongsikan…
Bersama awan yang berarak memayungi bumi
Dan
Yang bisa ku kongsikan…
Bersama sinaran mentari yang menyinar terang

Aku mengintai langit…
Dikala aku dilukakan penuh kepiluan
Dengan sebilah belati tajam
Yang tidak mengenal mangsanya
Yang menghiris hatiku penuh kekejaman
Saat ku dalam kedukaan di sungai kehampaan

natiOnal institute of occupatiOnal safety and health (NIOSH)

Vision 
To be the Leading Centre of Excellence in Occupational Safety and Health. 


Mission
To be the preferred partner in enhancing Occupational Safety & Health 


NIOSH Background 


December 1, 1992 marked a new era in the promotion of Occupational Safety and Health in Malaysia. On this day the National Institute of Occupational Safety and Health (NIOSH) was launched, after careful preparation and commitment from all parties to improve the safety and health of workers at the workplace in Malaysia. In the words of the Minister of Human Resources, Malaysia, NIOSH would be a "critical catalyst" in the promotion of occupational safety and health that would also serve as the "backbone" to create a "self-regulating occupational safety and health culture" in Malaysia.
NIOSH was established on 24 June 1992 as a Company Limited by Guarantee, under the Malaysian Companies Act, 1965. As a company, NIOSH is expected to operate efficiently and with minimal administrative bureaucracy. The NIOSH Board of Directors comprises of 15 Board members, ten of which are appointed by the Government while the remaining are elected by NIOSH members during the Annual General Meeting (AGM). This makes NIOSH different from similar institutions in other countries. NIOSH was set up with a RM1 million Launching Grant from the Government and a further RM50 million Endowment Fund (RM40 million from the Social Security Organization (SOCSO) of Malaysia and a further RM 10 million from the Malaysian Government), which will be invested, and the return of investment will be used to partly finance the operation of NIOSH. 


NIOSH Corporate Values

  1. Professional & Personal Integrity - NIOSH expects loyalty and honesty from its staff and service providers from the aspects of moral principals.
  2. Honesty - Interaction must be free from falsehood, prelence and deceit.
  3. Commitment - All NIOSH staff members must illustrate their commitment at the maximum level.
  4. Transparency --Work-related procedures and systems must be transparent to eliminate vested interest.
  5. Technical Expertise - All NIOSH staff members must illustrate comprehensive technical knowledge.
  6. Quality - All products and services associated with NIOSH must be of the highest quality.
  7. Human Resource Development - NIOSH promotes continuous human resource development to improve personal capability.
  8. Teamwork - All staff members display high commitment by ensuring the objective of teamwork is achived.
  9. Leadership - All staff members display excellent leadership qualities/levels.
  10. Communication - All staff members must constantlypractise effective communication.


..::: wOrds fOr tOday :::..

; assalamualaikum w.b.t tOk sume pembaca belOg setia cik ieyra neyh . time kaseh bebanyak lha sbb sudi membaca belOg yang tak seberape neyh .

. , na create tentang pe ea  . urmm .  . cmnie lha , cik ieyra stOry sal study cik ieyra ea . , sejak cik ieyra masuk sem neyh , (rahsia ea sem bpe skunx ) huhuhu .  terlalu banyak keje yang cik ieyra kena buat  . sampai ta cukup tangan taO . apa kata kOrang tOlOng cik ieyra ea . hehehe . =)

 , . ! banyak presentatiOn yang cik ieyra kena siapkan  . lepas satu- satu presentatiOn . aisshh . penad taO .
   LAW , SOFT SKILLS , OSH  n byk g lha . . tapi , nak tak nak , cik ieyra kena buat juga . ye lha kan , tOk masa depan garx kn ?  huhuhu . tak lama lagi cik ieyra kena pegi kat satu tempat nie . lama garx taO .(6 mOnth) . wOw ! pe yang cik ieyra uat kat sana ea ? hihihi . tu secret lha ea . tunggu lha entry yang seterusnye t . klik READ MORE >> ( ad bwh LIKE on facebOok 2)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Jejak Anda Disini